Overname Fiore bloemen

ALBLASSERDAM – Vanaf maandag 1 april 2019 heeft bloemenzaak Fiore Home & Flowers op de Plantageweg 11 in Alblasserdam een nieuwe eigenaar. De zaak van Robert van Dalen is overgenomen door Jenneke en Robert Post uit Alblasserdam. Vijf personeelsleden die in dienst zijn, blijven bij Fiore werken. De leiding in de zaak is vanaf heden in handen van Jenneke Post.

Vrouw ziek

De zaak Fiore werd sinds 18 oktober 2007 gerund door Robert van Dalen en zijn moeder Tineke. Enkele maanden geleden werd de zaak te koop gezet. “Ik moet meer thuis zijn voor mijn vrouw en kinderen, omdat mijn vrouw ziek is geworden en een aandoening heeft aan haar rug,” vertelt Robert van Dalen.

Van Groene Huize interieurbeplanting

Nu kwam Robert Post al regelmatig op bezoek bij Fiore om onder andere bloemstukken te laten maken voor bedrijven. Post is namelijk eigenaar van het bedrijf Van Groene Huize Interieurbeplanting en zorgt er met zijn bedrijf voor dat kantoren in de regio worden voorzien van bloemen en planten, zodat de panden een representatieve uitstraling en gezonde werkomgeving krijgen. Nu Jenneke de bloemenzaak gaat runnen, ontstaat er een nog betere wisselwerking tussen Van Groen Huize Interieurbeplanting en Fiore.

Uit de comfortzone

Op een dag raakten Robert Post en Robert van Dalen met elkaar in gesprek. Post vertelt: “Ik was weer op bezoek en we dronken een bak koffie. Toen zei Robert: ‘Is dit niet wat voor jou?’ Ik zei dat ik het er thuis eens over zou hebben.” Roberts vrouw Jenneke vult aan: “Toen hij thuiskwam zei hij gelijk bij binnenkomst: ‘Schat, wat denk je ervan? Zullen we Fiore overnemen?’ Eerst heb ik nog getwijfeld, maar nu sta ik hier dan toch. Ik ben uit mijn comfortzone gestapt en dat bevalt goed.”

Personeel blijft

Robert en zijn moeder Tineke verlaten de zaak, maar de personeelsleden Charlotte, Samantha, Johanna, Marit en Jantine blijven er werken. Ook het assortiment met bloemen en planten blijft ongeveer hetzelfde. Eigenaresse Jenneke vertelt hierover: “Aan de kwaliteit willen we niet gaan tornen. Die blijft dus hetzelfde. Klanten vinden hier nog steeds de vertrouwde bloemen. Verder hebben we aardewerk, vazen, kleine bloemstukken en hebben we ook genoeg in huis voor ‘trouw’ en ‘rouw’. De openingstijden blijven ook hetzelfde. Wel willen de winkel een beetje opfrissen met een likje verf.”

Meer informatie voor bloemen

De openingstijden van de winkel en meer informatie over het assortiment en de winkel is te vinden op www.fiore-alblasserdam.nl.

Van Groene Huize interieurbeplanting, is gecertificeerd Living Wall expert

 

Robert Post heeft met succes het volledige programma gevolgd voor een "Next Gen Living Wall Expert".

Alle belangrijke details zijn met succes afgerond:                        Certificaat plantenwand

  • productkennis
  • berekeningen van de hoeveelheden
  • ontwerp van de interieurbeplanting
  • planten kennis
  • installatie van de materialen
  • irrigatie
  • onderhoud van de beplanting
  • kleurwisselingen in de verschillende beplantingen

De plantenwand is een trendy verticale tuin die een bijdrage levert aan een gezond en natuurlijk binnenklimaat in kantoren. De planten in de plantenwand zorgen voor geluidsabsorptie en verbeteren de akoestiek in uw werkruimte. De plantenmuur is uitermate geschikt als wanddecoratie. Met het oog op de ontwikkelingen van 'Het Nieuwe Werken', flexwerken en kantoortuinen worden aan de inrichting van kantoren steeds hogere eisen gesteld. Het dient de productiviteit en creativiteit te verhogen en het moet een plek zijn waar mensen graag komen en werken. Speciaal hiervoor is deze verticale plantenmuur ontworpen er zijn verschillende mogelijkheden en maten beschikbaar, voor meer informatie kunt u contact opnemen met Van Groene Huize interieurbeplanting.

Direct naar de webshop:

Plantenwanden

  


 

Argilla Plantenvaas en Plantebowl nieuw bij Van Groene Huize interieurbeplanting

Deze finish is geïnspireerd op uitgedroogde gebarsten klei. De grondstof voor deze serie bestaat uit een mix van natuurlijke materialen zoals zand, grind en steen, hieraan wordt water toegevoegd en in een mal met de gewenste vorm gegoten. Nadat het object is uitgehard wordt het verder geperfectioneerd en van kleur voorzien. Deze plantenbak staat op dit moment  in de showroom van Van Groene Huize interieurbeplanting!

Direct naar de plantenbakken webshop:

Plantenbowl van gebarsten klei 50Øx38,5h


 

Van Groene Huize interieurbeplanting opent nieuwe showroom

Showroom Van Groene Huize

Medio februari opent Van Groene Huize interieurbeplanting haar deuren naar haar nieuwe showroom. De nieuwste plantenbakken, laatste designs en meest moderne plant combinaties zullen worden tentoon gesteld aan iedereen die op zoek is naar nieuwe kantoorbeplanting. Van Groene Huize is specialist op het gebied van het inrichten van een kantoor met beplanting. Of het nu een om een eenvoudige plantenbak gaat of een grote groene wand, Van Groene Huize interieurbeplanting helpt u om een juiste keuze te maken! 

Waarom een showroom voor kantoorbeplanting?

Van Groene Huize maakt een uniek ontwerp op basis van uw wensen en budget, juist hiervoor is de showroom van een toegevoegde waarde u kunt een juiste keuze maken uit de verschillende opties die voor u klaarstaan. Onze showroom valt op door de verscheidenheid aan planten en plantenbakken met unieke designs, dat in combinatie met verschillende nieuwe technieken uit de branche hierbij moet u denken aan groene wanden, unieke plantenbakken en de gekweekte vormen voor de beplanting. 

Mocht u onze showroom willen bezoeken neem dan gerust contact op met Van Groene Huize interieurbeplanting, de koffie staat al klaar!

  


 

Olijfbomen bewerken met kunst takkenOlijfboom kunst

Op donderdag en vrijdag 3 en 4 november is door Van Groene Huize interieurbeplanting verschillende Olijfbomen bewerkt met kunsttakken. Deze bomen staan in een van de locaties van verzorgingstehuis Frankenland te Schiedam. De Olijfbomen waren een aantal maanden geleden geplaatst door een andere leverancier, deze bomen hebben door omstandigheden het niet overleefd. Van Groene Huize interieurbeplanting is met de oplossing gekomen om de bomen dus danig te bewerken zodat er kunsttakken in geplaatst kunnen worden. Doordat de Olijfboom beschikt over fijne bladeren die goed na te maken zijn en de houten stam erg hard blijft, is deze boom erg geschikt om op te maken met kunsttakken. Waardoor het resultaat niet van echt te onderscheiden is. Van Groene Huize interieurbeplanting heeft eerder ervaring met het verwerken van dit soort bomen, ook bij cultureel centrum Landvast te Alblasserdam staan 3 Olijfbomen.

Verwerking van de planten

De bomen zijn eerst uit de plantenbakken gehaald waarna er zoveel mogelijk grond is verwijderd, daarna zijn de bomen terug geplaatst in de plantenbakken en aangevuld met droge hydrokorrels. Door middel van houten balken is de kluit vastgezet in de plantenbak, hierdoor staat de olijfboom stevig en zal deze niet meer omvallen. Doordat er bijna geen kluit over is en we werken met droge hydrokorrels is de kans op schimmels gering het beetje vocht wat in de boom zit zal snel verdampen. Door deze manier van verwerken is er een mooi eindresultaat bereikt en is er met zekerheid te zeggen dat de mensen in dit verzorgingstehuis nog jarenlang plezier beleven aan deze bomen.

Mocht u vragen hebben over het verwerken van olijfbomen neem dan gerust contact op met Van Groene Huize interieurbeplanting.

Dode Olijfboom Olijfboom plantenbak resultaat olijfboom